Kuo šildysime namus?

Šildymas pigiauJeigu pietiečiams įrenginėjant namus tenka sukti galvą, kokias langines dėti, kad apsaugotų namus nuo saulės ir kaip išplanuoti akmenines erdves, kad būtų vėsiau, kur dėti vėsinančius ventiliatorius, tai mums tenka sukti galvą, kaip atrodysi ir kaip bus išplanuotas namų sildymas. Kadangi būtent šildymo klausimai bus aktualūs kiekvieniems namams Lietuvoje. Gyvename vėsioje šalyje, kur vasara džiaugiamės labai trumpai ir intensyviai. Na o didžiulę laiko dalį tiesiog daug dirbame ir šildomės prie radiatoriaus. Tačiau koks bus tas jūsų radiatorius? Žvelgiame į 1a.ltparduotuvės asortimentą ir bandome suprasti, koks tas sildymas, ir kaip galima šildytis namus.

Židinys ir krosnelė

Dar liaudiškai vadinama „buržuike“ židinys arba krosnelė gali apšildyti nedidelę erdvę. Jeigu gyvenate mažame vieno aukšto namelyje, tuomet namų šilumą galite sukurti tiesiog su nedidele krosnele. Jeigu namai didesni, vien jos suteikiamos šilumos nepakaks. Kita vertus, žmonės, kurie turi normalias dideles šildymo sistemas, vis tiek kartais papildomai stato ir židinį – tiesiog dėl to, kad tai yra labai jaukus ir smagus dalykas.

Dujinis šildymo katilas

Toliau skaityti „Kuo šildysime namus?”

Kaip gauti kreditą internetu?

Greitieji kreditai šiuo metu yra viena patraukliausių pasiskolinimo galimybių Lietuvoje. Žmonės nebetiki bankais, kurie žada vieną, o vis tik negalite vieną mėnesį grąžinti įmokos – staiga nusprendžia pasisavinti užstatą. Nieko keisto, kad kreditai taip greitai išpopuliarėjo ir ilgą laiką laikosi kaip viena iš geriausių paskolų alternatyvų. Juolab, nereikia niekur eiti iš namų, o paskolą gausite greitai kaip du kart du. Šiuo metu viskas atliekama internetu.

Svarbiausia įvertinti galimybes ir tuo pačiu nuspręsti, ar paskola Jums tikrai yra reikalinga.

Reikalingos informacijos radimas skolinantis internetu. Virtualus pasaulis labai prisideda prie atsakingo skolinimosi. Jeigu kai kurie žmonės užsuka į spaudos kioskus bandydami pasiskolinti tuomet, kai paprasčiausiai eina pro šalį, tai skolinantis internetu galima labai atidžiai įvertinti visas galimybes. O tai labai svarbu, kadangi atsakingas skolinimasis – sėkmingas ir apgalvotas skolinimasis. Svarbiausia, kad galima ne tik susipažinti su paskolos sąlygomis, tačiau taip pat ir perskaityti kitų žmonių atsiliepimus apie pasiskolinimo patirtį. Komentarai gali padėti pasirinkti geriausią kompaniją iš visų.

Toliau skaityti „Kaip gauti kreditą internetu?”

Statybos ir namo šiltinimas

Termovizija - kas taiJeigu naujai pastatyto namo termoviziniai tyrimai jau atlikti, galbūt jau žinote, kur daugiausiai praleidžia šilumos. Namo pridavimas bus galimas tik tada, kai užtikrinsite didesnį sandarumą. O kol kas – tenka susidurti su realybe, jog kai ką reikės šiltinti. Šiltinimui ir statyboms geriausia naudoti tokias medžiagas, kurias rekomenduoja reglamentas, aprašantis energinio sertifikavimo eigą.

Apdailos ir statybinės medžiagos

Kiekviena statybinė medžiaga arba statybos produktas turi savo projektinės šilumos laidumo koeficiento vertę, kuri parodo ir tos medžiagos potencialumą namą apšiltinti labiau ar mažiau. Štai asbocementinių ilgių lakštų vertė yra 0,83, o betono – net 2. Taigi, betonas įgyja pranašumą. Gelžbetonio perdengimo plokštė savo savybėmis būtų labiau per vidurį. Tokios statybinės medžiagos kaip gipso lakštai, blokeliai, keramzitbetonas taip pat yra gana pralaidūs šilumai. O štai mediena (pavyzdžiui, ąžuolas), taip pat faniera, drožlių plokštės, OSB plokštės leidžia šilumą pajusti geriau. Medžiagos, kurios yra lengvesnės, savyje turi oro tarpus. Būtent kažkur užkoncervuoti oro tarpai ir yra tie tikrieji temperatūros izoliatoriai. Nes kaip tik per juos ir užsilaiko šiluma, niekur nepraeina, neprabėga. Tad, jeigu norite, kad namai būtų šilti, galite rinktis medienos medžiagas, taip pat korėtus, akytus keramines plytas, akytus betono blokelius. Grynas mūras, betonas, akmuo sukurs gana šaltas perdangas ir sienas, per kurias lengvai praeis šiluma. Net ir plastikinės medžiagos bus gana geros šilumos izoliatorius. O dabar prisiminkime tą jausmą, kai uždedate ranką ant putplasčio, ir pajuntate, kad jis labai šiltas. Išties, tai nėra pačios medžiagos šiluma. Tai jūsų šiluma, kuri niekur nepabėgo, o liko ten, kur ją ir palikote – ant putplasčio. Matote, kokia tai šilta medžiaga, neleidžianti šalčiui įsiskverbti. Ir kartu ji labai lengva – taigi, joje yra gausu oro tarpų.

Kitos medžiagos

Toliau skaityti „Statybos ir namo šiltinimas”