Veterinarai Vilniuje apie šunų agresijos valdymą

Šunų agresija gali kelti daug klausimų – ką daryti, jei šuo šiepia dantis, urzgia, saugo ėdalą ir rodo lyderystę? Veterinarai Vilniuje teigia, kad būtina imtis kuo skubesnių priemonių, kurios padėtų sėkmingai valdyti šuns agresiją. Negalite leisti augintiniui jaustis padėties šeimininku, kadangi tai gali sukelti rimtų pasekmių – šuo taps sunkiai valdomu ir kels realų pavojų jums, jūsų šeimos nariams ir aplinkiniams.

Pasidomėkite šuns veisle ir tapkite „gaujos“ lyderiu

Veterinarai primena, kad šuns elgesio vystymuisi labai svarbus genetinis faktorius, t. y. vieni šunys iš prigimties yra linkę į didesnę agresiją, tačiau nereikėtų visko nurašyti prigimčiai – lygiai taip pat svarbu nuo mažų dienų formuoti šuns charakterį. Šunys yra socialūs gyvūnai, kurie instinktyviai bando suvokti savo padėtį „gaujoje“. Jei jūs neužimsite lyderio pozicijos, į ją pretenduos jūsų šuo. Iš kitos pusės, reikėtų žinoti, kad šuo jautriai reaguoja į griežtą kontrolę, pvz., jei mušite šunį, jis gali pulti iš baimės.

Veterinarijos paslaugosDar prieš įsigydami šuniuką, turėtumėte pasidomėti konkrečiai veislei būdingais charakterio bruožais. Jei įmanoma, verta pasidomėti, kaip į šeimininko komandas ir lyderystę reaguoja jūsų šuniuko tėvai. Veterinarai primena, kad jau nuo pirmos dienos būtina siekti, kad šuniukas paklustų jūsų žodinėms komandoms ir visoms kontrolės formoms. Fizinių bausmių rekomenduojama vengti, todėl šuniuką geriausia auklėti nuolatos jį giriant už gerą elgesį ir nuopelnus. Jūsų siekiamybė – kad šuo jums paklustų be jokio pasipriešinimo ir baimės.

Svarbiausios agresijos mažinimo užduotys

Toliau skaityti „Veterinarai Vilniuje apie šunų agresijos valdymą”

Kodėl naudoti savivarčiai sunkvežimiai įmonėms geriau, nei nauji?

Truck findEuropos Sąjungos finansuojamiems projektams įgavus pagreitį, vis daugiau įmonių pradėjo rašyti verslo planus, siekiant gauti įmonės ekonominei veiklai vykdyti tinkamą techniką bei įrenginius. Įdomu tai, kad didžioji dauguma bendrovių, o taip pat ir fiziniai asmenys, vykdantys atitinkamas individualias veiklas, teikia paraiškas paramai gauti net ir tuo atveju, jeigu specifinės technikos jiems ir nereikia, ar tai gali sukelti papildomų finansinių įsipareigojimų – matyt, kad veikia principas, jog rašyk bei teik paraiškas, o po to – tikėkis geriausio.

Vis dėlto, vadovaudamiesi teisingais ekonominiais principais, bei siekdami, kad žmonės, ar tai juridiniai asmenys, išlaikytų turimo ilgalaikio turto likvidumo rodiklius, o taip pat ir liktų mokūs, rekomenduotume naują įrangą keisti dėvėta – tiksliau tariant, tokie technikos sprendimai, kaip naudoti savivarčiai sunkvežimiai įmonėms galėtų būti gerokai naudingesni, bei išlaikytų saugumo jausmą, nei įsigytos naujos priemonės. Turinyje pateiksime kelias esmines priežastis, kodėl naudoti savivarčiai sunkvežimiai įmonėms daugelio aspektų atžvilgiu yra teisingesnis ir finansiškai saugesnis sprendimas, nei pirkti naujus. Informacija – patikima, remiamasi geriausiais išoriniais šaltiniais https://www.truckfind.lt/specializacijos/naudoti-vilkikai.

Toliau skaityti „Kodėl naudoti savivarčiai sunkvežimiai įmonėms geriau, nei nauji?”

Rimtos priežastys, kada tikrai geriau skirtis

Jei jau kuris laikas jus domina skyrybos internete, gali būti, kad turite rimtų priežasčių, dėl kurių skirtis reikėtų. Išties, kai kurias santuokos problemas galima išspręsti ir toliau džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu. Tačiau yra tokių atvejų, kada skyrybos tampa geriausia išeitimi. Dėl kokių priežasčių skirtis tikriausiai vertėtų?

Fizinis smurtas šeimoje

Skyrybos greitaiVienas iš nepateisinamų ir negalimų gyvenimo šeimoje reiškinių – fizinis smurtas. Realus ir keliantis grėsmę. Nors smurto šeimoje sąvoka kartais tampa ir manipuliacijos būdu norint išsiskirti, realus smurtas šeimoje yra tai, su kuo neturėtų taikytis nė viena moteris ar vyras. Žinoma, kaip ir susidūrus su bet kuria kita problema, pirmiausia reikia stengtis problemą išspręsti be skyrybų. Gal žmogus smurtauja, kai yra išgėręs, tuomet čia prieiname prie priklausomybės alkoholiui ir poreikio gydyti būtent ją? Gal yra kažkoks kitoks dalykas, kada smurtas šeimoje išties tampa didele grėsme dėl visai kitų to smurto šaltinių? Tačiau beveik visais atvejais realus smurtas pasikartoja. Niekada nereikia tapti manipuliacijos auka, kada iki sąmonės netekimo šeimos narius sumušęs smurtautojas jau kitą dieną atsiprašinėja ir daugiau pažada taip nedaryti. Pasistenkite į savo gyvenimo situaciją pažvelgti iš šalies, kaip į kitų, nepažįstamų žmonių. Ką jūs patartumėt? Ar tokio gyvenimo linkėtumėt tokiai šeimai? Gal patartumėt skirtis? Žinoma, kad taip. Tad suraskite drąsos, ieškokite skyrybų centro. Apie tai, kas yra skyrybos internete irgi galite rasti informacijos, kaip ir užsiregistruoti susitikti su teisininkais ir skyrybų centro darbuotojais. Jie bus suinteresuoti jums suteikti visapusišką pagalbą, taip pat ir padėti vaikams.

Nepagydomos priklausomybės

Toliau skaityti „Rimtos priežastys, kada tikrai geriau skirtis”