Klubo sąnario keitimo operacija

Atlikdamas klubo sąnario pakeitimą, chirurgas pašalina pažeistas klubo sąnario dalis ir pakeičia jas dalimis, paprastai pagamintomis iš metalo, keramikos ir labai kieto plastiko. Šis dirbtinis sąnarys (protezas) padeda sumažinti skausmą ir pagerinti sąnario funkciją.

Klubo sąnario keitimas arba kitaip – klubo endoprotezavimas gali būti jūsų pasirinkimas, jei klubo skausmas trukdo kasdienei veiklai, o nechirurginis gydymas nepadėjo ir yra nebeveiksmingas. Artrito pažeidimas yra dažniausia priežastis, dėl kurios reikia pakeisti klubo sąnarį.

Chirurginės procedūros priežastys

Būklės, kurios gali pažeisti klubo sąnarį ir todėl gali prireikti klubo pakeitimo operacijos, yra šios:

1) Osteoartritas. Paprastai žinomas kaip susidėvėjimo artritas, osteoartritas pažeidžia slidžią kremzlę, dengiančią kaulų galus ir padedančią sąnariams judėti sklandžiai.

2) Reumatoidinis artritas. Reumatoidinis artritas, kuris atsiranda dėl pernelyg aktyvios imuninės sistemos, sukelia tam tikro tipo uždegimą, kuris gali ardyti kremzlę ir kartais apatinį kaulą, dėl kurio pažeidžiami ir deformuojami sąnariai.

3) Osteonekrozė. Jei į klubo sąnario rutulinę dalį tiekiama nepakankamai kraujo, pvz., dėl išnirimo ar lūžio, kaulas gali skilti ir pradėti deformuotis.

Galite apsvarstyti pakeisti klubo sąnarį, jei jaučiate klubo skausmą, kuris:

1) Išlieka, nepaisant vaistų nuo skausmo vartojimo;

Toliau skaityti „Klubo sąnario keitimo operacija”

Nelengvas nekilnojamojo turto įsigijimo kelias

Kokias kliūtis tenka įveikti norint įsigyti nekilnojamojo turto?

Butai sostinėjeNuosavas turtas – džiaugsmas ir labai didelis malonumas. Tačiau, juo esame apdovanotas tikrai ne kiekvienas. Žinoma, aplinkybės kaip jį galima gauti gali būti labai skirtingos. Puikiai suvokiame tai, kad pats lengviausia kelias yra jei mums jį kažkas nuperka, perleidžia ar padovanoja. Drąsiai galima teigti, kad tokia laimė pasitaiko tik nedaugeliui iš mūsų. Tarkime, šeimoje auga 5 vaikai. Tėvai, kad ir turėdami nuosavą namą, jo greičiausiai neperleis visiems iš jų. Itin dažnai yra pasirenkamas vienas asmuo. Ne nuostabu, nes jei namas nėra toks didelis, jame kelios šeimos vienu metu gyventi tikrai negali. Tačiau, tokiu atveju gali kilti ne vienas rimtas konfliktas. Jei vaikai tarpusavyje nusutaria kuriam liks šis turtas – pykčiai garantuoti. Labai dažnai jie vyrauja ne tik šeimos narių rate, tačiau pasiekia ir teismus. Kad ir kaip ten bebūtų, vienas faktorius gali būti nenuginčyjamas, tai testamentas. Pastebima, kad siekiant išvengti teisinių nesusipratimų, vyresniame amžiuje jis yra sudaromas vis dažniau ir dažniau. Būtina pastebėti tai, kad neretai net ir jį siekiama paneigti, tačiau, tai padaryti yra be galo sunku. Dėl šios priežasties, kur kas geresnis pasirinkimas yra nelaukti kol kas nors, ką nors padovanos ar atiduos veltui, o įsigyti nuosavus namus. Be jokios abejonės, savas nekilnojamas turtas bus puiki investicija visam likusiam gyvenimui. Drąsiai galima teigti, kad vis daugiau žmonių galvoja ne tik apie trumpalaikę ar ilgalaikę nuomą, tačiau ir apie bent kažkokio nekilnojamojo turto įsigijimą. Puikus pasirinkimas šiuo klausimu yra parduodami butai vilniuje. Jie gali būti išskiriami į dvi kategorijas. Viena iš jų yra butas senos statybos ar renovuotame name, kita – butas naujos statybos name. Be jokios abejonės, vienas iš pagrindinių pasirinkimų kriterijų yra ne kas kita, kaip tik kaina. Puikiai suviame, kad tai lemia ne tik namo tipas, tačiau ir jo lokacija. O galutinė kaina leidžia numatyti ar jis mums yra priimtinas. Puikiai suvokiame tai, kad šiuo atveju, labai dažnai vien turimų santaupų tikrai gali nepakakti. Nuostabu, jei jų užtenka bent pradiniam indėliui ir visų dokumentų tvarkymo apmokėjimui. Toliau, gali būti reikalinga finansinė pagalba, kuri labai dažnai yra suteikiama bankų. Nors paskola yra iamama ne vieneriems metams ar net ne dešimtmečiui, anksčiau ar vėliau išauš ta diena, kai tapsite būsto savininku.