Kultūringas gyvenimas Užupyje – apie ką mes?

Būstas UžupyjeJeigu kas nors jums nemokamai siūlo būstą Užupyje – būtinai paimkite. Jau geriau atsisakykite didelio būsto užmiestyje ar Naujininkuose. Užupis turi didelę istorinę, kultūrinę ir dabar aktualią vertę, išreiškiamą ir materialiu būdu, pinigais. Užupis laikomas menininkų rajonu, nors gal veikiau jų bohemos vieta. Tad štai apie ką būtų galima galvoti ir kalbėti, jeigu gyventumėte Užupyje. Štai kokių meno judėjimų jūs ten rastumėte.

Šv. Patriko diena

Taigi, dažniausiai nekilnojamojo turto agentai siūlo būstą Užupyje žmonėms, kurie yra kažkaip susiję su kultūra, menu ir mėgaujasi tokiomis veiklomis kaip kūryba. Tačiau taip pat Užupis turi pasisavinęs ir užsienietiškų kultūros tradicijų. Pavyzdžiui, pavasarį Užupyje vyksta šv. Patriko diena, ir tuomet į Vilnelės upę yra supilami žali dažai, upė tuomet nusidažo. Tai būna įdomus renginys, kuris pritraukia daug fotografų, nes vaizdas būna tikrai įspūdingas.

Užupio Respublikos Neprigulomybės diena

Kita Užupio šventė yra susijusi tiesiogiai su Užupio bohema ir buvusiais aktyvistais. Ši vieta save pasiskelbusi atskira Respublika, kuri savo šventę švenčia per kvailių dieną – balandžio 1 – ąją. Tuomet vyksta trankus paradas, senieji Užupio menininkai šėlsta, kelia bokalus ir kitaip švenčia tokią dieną. Ji suteikia daug kam džiaugsmo. Taigi, Užupio Neprigulomybės diena nuskamba net ir užsienyje.

Tibetas ir Užupis

Toliau skaityti „Kultūringas gyvenimas Užupyje – apie ką mes?”

Sutelktinis finansavimas – kuo jis toks šaunus?

@page { margin: 0.79in }
p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; line-height: 120%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2 }

Ar jus domina sutelktinis finansavimas (dar žinomas kaip paskolų refinansavimas)? Pastaruoju metu vis dažniau girdite aplinkinius žmones kalbant apie tokius šiuolaikiškus finansinius sprendimus? Jei taip, ar jau išsiaiškinote, kas yra sutelktinis finansavimas ir kaip visa tai veikia? Sutelktinis finansavimas vyksta tarpusavio skolinimo platformose, kurių šiomis dienomis yra ne viena ir ne dvi. Tarpusavio skolinimo platformos labai didelio populiarumo sulaukia jau ne vienerius metus. Jų pagalba žmonės paskolas gali gauti nesikreipdami į kreditorius ir nesinaudodami jų siūlomomis finansinėmis paslaugomis.

RefinansavimasSutelktinis finansavimas ir jį sekusios refinansavimo paskolos pirmą kartą pasirodė Didžiojoje Britanijoje, tačiau labai greitai netruko išpopuliarėti įvairiose kitose pasaulio šalyse, kartu ir Lietuvoje. Tarpusavio skolinimo platformose žmonės skolinasi iš žmonių. Tie, kurie skolina, yra vadinami investuotojais. Tokiu atveju žmogaus prašomą paskolą dažniausiai suteikia ne vienas investuotojas. Pavyzdžiui, jei jūs prašote tūkstančio eurų, tokio dydžio paskolą jums gali suteikti ir dvidešimt skirtingų investuotojų, kurių kiekvieno jums skolinama suma gali labai akivaizdžiai skirtis. Būtent dėl šios priežasties toks skolinimo būdas ir yra vadinamas sutelktiniu finansavimu. Jis leidžia žmonėms sumažinti savo įsiskolinimus ir mokėti mažiau už juos.

Toliau skaityti „Sutelktinis finansavimas – kuo jis toks šaunus?”