Dantų protezai: kaip pasirinkti tinkamus?

Fiksuoti protezaiDantų protezavimo galimybių šiandien yra tikrai nemažai, tad visada galima pasirinkti tokias, kurios geriausiai atitiktų paciento poreikius ir finansines galimybes. Odontologai visada pataria, kokie dantų protezai gali padėti restauruoti dantis, ir tam tikrais atvejais pacientas gali rinktis tinkamiausią galimybę. Taigi, kokie yra dantų protezavimo būdai?

Išimami dantų protezai

Dantų plokštelės – tai išimami protezai, kurie paprastai yra gaminami iš plastiko. Ši medžiaga yra gana lengva, tad dėvint šiuos protezus nėra jaučiama didelių nepatogumų. Išimami dantų protezai yra pigiausia pasirinkimo galimybė, kada tenka restauruoti visus prarastus dantis, tad tuo atveju, jei yra ieškoma kuo pigesnių sprendimų, toks variantas gali tikrai puikiai pasiteisinti. Vis dėlto, svarbu žinoti, kad išimami dantų protezai nėra tokie patvarūs, kaip fiksuoti, ir jiems reikėtų skirti pakankamai dėmesio. Net ir tada, jei yra pastebimi nedideli įtrūkimai, protezai turi būti koreguojami, ir to tikrai nepavyks padaryti patiems. Jei yra nešiojami išimami protezai, svarbu vengti kieto ar lipnaus maisto, ir taip pat temperatūros svyravimų, dėl ko protezai gali įtrūkti. Šie protezai nakties metu turi būti išimami.

Fiksuoti dantų protezai

Fiksuoti protezai tikrai turi pranašumą prieš išimamus dantų protezus, nes jie laikosi kur kas stabiliau. Vienas populiariausių pasirinkimų – tai metalo keramikos arba cirkonio keramikos dantų karūnėlės. Jei yra ieškoma pigesnio pasirinkimo, gali pasiteisinti metalo keramikos protezai, tačiau jie labiau tinka krūminiams dantims nei priekiniams, nes gali atrodyti gana nenatūraliai. Cirkonio keramikos dantų protezai atrodo kur kas natūraliau, tad toks pasirinkimas bus palankus ir tada, kai bus norima atstatyti priekinius dantis. Taip pat svarbu paminėti ir tai, kad cirkonio keramika yra lengviau priimama organizmo – ji nesukelia alerginių reakcijų, ir taip pat leidžia išvengti gana nemalonaus metalo skonio burnoje. Jei tenka atstatyti visą prarastą dantį, gali būti pasirenkami ant dantų implanto fiksuojami protezai arba dantų tiltai. Dantų implantai paskutiniu metu yra kur kas populiaresnis pasirinkimas nei dantų tiltai, nes nereikia šlifuoti šalia esančių dantų. Implantai yra pranašesni dėl to, kad nėra jaučiamas svetimkūnio jausmas. Žinoma, dantų tiltai kainuoja pigiau, tačiau jų tarnavimo trukmė yra maždaug 2-3 kartus trumpesnė.

Toliau skaityti „Dantų protezai: kaip pasirinkti tinkamus?”

Ko nedaryti, jei norite, kad vonios apšvietimas būtų tobulas?

Didžiajai daliai žmonių vonios kambarys – viena svarbiausių erdvių namuose, nuo kurios priklauso visos dienos įvaizdis. Kadangi čia atliekamos įvairios grožio procedūros, vonioje apšvietimas turi būti nepriekaištingas. Tai priklauso nuo to, kokie vonios šviestuvai dominuoja jūsų namuose. Jei šiuo metu kaip tik svarstote apie apšvietimo perorganizavimą ar įrenginėjate naują būstą, išklausykite dažniausiai daromas klaidas ir jokiu būdu nekartokite jų.

Netaupykite

Vonios šviestuvaiGalbūt iš taupumo, o gal iš nežinojimo, žmonės mano, jog vonios kambariui pakaks vieno šviesos šaltinio. Net jei ši erdvė itin maža, nepasiribokite vienu šviestuvu. Nepakankamas apšvietimas vargina akis, suprastėja matomumas prie veidrodžio, o aiškiai nematydami atspindžio, galite pasirinkti netikusius sprendimus atliekant grožio ritualus. Beje, keli vonios šviestuvai garantuos, jog sugedus vienam, galėsite naudotis likusiais, todėl išvengsite nesusipratimų, kai į darbą ar svarbų susitikimą vėluojate todėl, kad jums perdegė vonioje esanti lemputė.

Toliau skaityti „Ko nedaryti, jei norite, kad vonios apšvietimas būtų tobulas?”